Elton John

Elton John, tegenwoordig officieel Sir Elton Hercules John, werd geboren in de Londense wijk Pinner op 25 maart 1947. Elton John is een geweldig pianist, componist en zanger van popmuziek en heeft in zijn hele carrière inmiddels al meer dan 300 miljoen opnamen verkocht. Dit is een fenomenale prestatie te noemen en geeft hem dan ook het predicaat van één van de bestverkochte artiesten aller tijden.

Candle in the Wind

Samen met tekstschrijver Bernie Taupin schreef Elton John het wereldberoemde nummer Candle in the Wind. Maar wat veel mensen niet doorhebben, is dat dit nummer in twee versies is uitgebracht. Het origineel stamt was namelijk te horen op het album ‘Goodbye Yellow Brick Road’, dat stamt uit 1973. Eigenlijk wordt in het lied het verhaal over het leven van fotomodel, actrice en zangeres Marilyn Monroe verteld. Zij stierf in 1962 op slechts 36-jarige leeftijd aan een overdosis chloraalhydraat en Nembutal, na een leven waarin ze werd uitgebuit en dat in het teken stond van allesverzengende eenzaamheid. Tot op de dag van vandaag is overigens niet zeker of haar dood moord of zelfmoord was. In 1974, 12 jaar na Monroe’s dood, verscheen Candle in the Wind op single, waarna het een elfde plek in de Britse hitlijsten wist te behalen.

Toen in 1997 prinses Diana op een bizarre manier overleed in een tragisch “ongeval”, speelde Elton John het nummer Candle in the Wind, weliswaar in aangepaste versie, op haar uitvaart. Elton John was een zeer goede vriend van Diana en trok door de uitvoering van Candle in the Wind een vergelijking met het leven van Marilyn Monroe dan dat van prinses Diana. Dit zorgde voor een revival van het nummer, waarvan alleen al in Nederland meer dan 580.000 singles werden verkocht. Destijds stond dit gelijk aan maar liefst 7 keer platina.