Muziek, hapjes en drankjes voor een onvergetelijk feest

Een reden om een feestje te bouwen? Die is altijd wel te vinden! Of je spontaan een feestje bouwt of een feestje tot in de puntjes voorbereid, met de juiste ingrediënten wordt het ongetwijfeld een geslaagde avond. Voor een feestelijke stemming zijn twee zaken belangrijk: een gezellige, vrolijke sfeer waarin gasten kunnen dansen en zingen, en lekkere hapjes en drankjes die bijdragen aan de feestvreugde. Met de volgende suggesties wordt je feest zeker een succes!

Een warm welkom voor je gasten

Gasten voelen zich meteen welkom op je feest als je ze persoonlijk verwelkomt. Als je daarbij een lekker drankje presenteert zit de feeststemming er al snel in. Schenk een glaasje bubbels of een heerlijke cocktail voor je gasten in en verras ze met een lekker stukje taart die je hebt besteld bij https://www.jeeigentaart.nl/, zodat jij je kon concentreren op andere zaken die geregeld moesten worden.

Uiteraard heb je voor allerlei drankjes gezorgd voor je gasten. Bier, wijn, fris en nog veel meer is in overvloed aanwezig. Later op de avond laat je schalen met heerlijke hapjes rondgaan. Dat kunnen luxe tapas zijn van een traiteur, maar prikkertjes, toastjes met verschillende salades en bitterballen zijn niet voor niets al jarenlang een succes. Misschien kies je zelfs voor een uitgebreid buffet met allerlei warme en koude gerechten om je gasten te verwennen.

Let’s party!

Als alle hapjes en drankjes zijn geregeld, is het tijd om een playlist samen te stellen. Voor je feest ben je op zoek naar muziek waarop lekker gedanst kan worden en die mensen in een feeststemming brengt. Je hebt immers iets te vieren, dus het mag ook wel iets uitbundiger dan je normale voorkeur zijn! Klassiekers uit de jaren zeventig en tachtig en zelfs daarvoor zijn bij alle generaties bekend; ze zijn tijdloos en geschikt voor ieder feest. Enkele suggesties waarbij niemand stil kan blijven staan en die ongetwijfeld bijdragen aan een gezellig feest:

  • Paradise by the dashboard light van Meat Loaf. Dé meezinger voor de late uurtjes. Er zullen niet veel mensen zijn die de tekst niet letterlijk kunnen meezingen!
  • I want you to want me van Cheap Trick. Dat is de grootste hit van deze band die bekend staat om zijn opgewekte, vrolijke muziek. Ideaal voor feestjes dus!
  • Dancing queen van Abba. Muziek van deze groep mag op een feest natuurlijk niet ontbreken. Niet alleen bij dit nummer zal iedereen meezingen en dansen, maar ook bij bijvoorbeeld ‘Knowing me, knowing you’ en ‘Waterloo’, waarmee Abba in 1974 het Eurovisiesongfestival won.
  • I can’t get no satisfaction van The Rolling Stones. Uiteraard doen heel veel nummers van deze wereldberoemde band het goed op feesten, maar met dit nummer wordt ongetwijfeld luidkeels meegezongen.
  • Sweet Caroline van Neil Diamond. Melancholisch en uitbundig tegelijk, waardoor het nummer zeker in de late uurtjes een succes zal zijn.

Voor een feest kun je best afwijken van je normale muziekvoorkeur. Belangrijk is dat iedereen zich amuseert en een gezellige avond beleeft. Met goed gekozen muziek zal jouw feest zeker een succes worden!