Popmuziek

Dat het woord popmuziek zijn oorsprong heeft binnen het woord ‘populair’ dat weet waarschijnlijk iedereen. Sommigen mensen noemen deze muziekstroming overigens ook wel ‘eigentijdse muziek’, waarin duidelijk gehint wordt naar de meestal tijdelijke aard van dergelijke muziek. Vaak zijn dit soort nummers namelijk redelijk kort megahits, maar worden ze even zo snel als zij populair werden ook weer vergeten door de grote massa. De makers van popmuziek richten zich dan ook meer op de populariteit en kwantiteit van de muziek dan op de kwaliteit en diversiteit.

Elvis Presley

Elvis Presley wordt door velen gezien als het eerste echte popidool. Van vergankelijkheid en kwantiteit boven kwaliteit kunnen we niet spreken als we het over de muziek van ‘The King” hebben. Wat zijn muziek wel gemeen heeft met hedendaagse popmuziek is de toegankelijkheid voor het grote publiek. Er zijn namelijk maar weinig mensen die de nummers van Elvis niet kunnen waarderen.

Michael Jackson

Ook Michael Jackson is een waar popidool die absoluut niet in het verdomhoekje gezet mag worden als je het ons vraagt. Zelfs al is hij al jaren niet meer onder ons, hij draagt nog steeds de naam ‘The King of Pop’ – terecht wat ons betreft.